Ingrediënten voor 20 personen
- 200 ml olie
- 100 g uien in snippers
- 50 g tomatenpuree
- 300 ml balsamicoazijn
- 100 g Luikse stroop
- 700 ml sojasaus
- 800 ml water
- garam masala
- Voor de binding: 70cl water + 20 g maïzena
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Saus
- Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
- Bron:: Dit is een recept van EVA.
wrapper
Bereiding
Voor 1 liter gravy
Sueer de ui met wat olie en laat lichtjes aanbakken.
Voeg de tomatenpuree toe en roer die er doorheen.
Voeg het water toe en vervolgens alle andere ingrediënten.
Aan de kook brengen en dan het vuur iets lager zetten.
Meng 70cl water met 20 g maïzena en bind hiermee de Gravy.
Tips
- Optioneel een scheutje patrull voor een intense kleur en smaakverrijking.
- Balsamicoazijn kan ook vervangen worden door frambozenazijn.
- Opgelet met sojasaus, sommige soorten zijn zouter dan andere. Kikkoman heeft een versie met minder zout. Je kan altijd nog wat bijkruiden op het einde.
- Als het echt snel moet doe dan alle ingrediënten direct samen zonder de uien, opwarmen en binden.