Ingrediënten voor 10 personen
- Alpro bakken en braden
- 160 ml zonnebloemolie
- 200 ml Alpro sojadrink zonder suiker
- 50 ml citroensap
- 200 g doperwten , ontdooid of kort gaar geblancheerd
- 300 g patisseriebloem
- 180 g suiker
- 10 g vanillesuiker
- 2 tl bakpoeder
- zeste van 1 citroen
- 20 g munt , fijngehakt
- 25 g blauw maanzaad
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Nagerecht
- Bron: Gerecht van Eveline Versluys. Fotografie: (c) Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
- Vet de cakevormpjes in met de plantaardige boter.
- Meng de natte ingrediënten onder elkaar en mix hierin de doperwten fijn.
- Meng de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak op 180°C in 5 minuten tot goudbruin en gaar vanbinnen.
Experimenteer met de gekozen cakevormpjes voor elke keer een ander resultaat. Dit beslag werkt goed als mini muffins, madeleine, mini quatre quart enzovoort.
Heb je geen kleinere cakevormpjes? Je kan het beslag ook bakken in een met bakpapier beklede ⅔ of ½ gastronorm en vervolgens in de gewenste porties snijden (eventueel met uitsteekvormpjes). De baktijd zal hier uiteraard langer zijn, reken op zo’n 25 minuten.