Greenway burger met baba ganoush en Midden-Oosterse Coleslaw (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor de sumac uitjes

Meng de sumac en olijfolie onder de rode ui

Laat de uitjes minstens een uur marineren

Bak de uitjes

Voor de baba ghanoush

Verwarm de oven op 220°C

Leg de hele aubergines met de knoflook gedurende 30 - 45 min in de oven. De aubergine is gaar als hij is ingezakt en helemaal slap aanvoelt.

Schraap het vruchtvlees uit de aubergines

duw de gekarameliseerde knoflookteentjes uit hun omhulsel.

Doe de aubergines, knoflook, citroen, citroensap, olijfolie en tahini samen in een keukenrobot.

Breng op smaak met peper en zout.

Voor de coleslaw

Meng de rode kool, witte kool, verse munt, verse koriander, plantaardig alternatief voor yoghurt, olijfolie, Za’atar en citroensap samen in een kom en roer goed.

Breng op smaak met peper en zout.

Voor de burger

Bak de veggie burgers in de pan

Serveer de burgers op een burgerbroodje, top met de baba ghanoush, gegrilde paprika, sumac uitjes en werk af met een handje rucola.

Tip

Vervang de gegrilde paprika door andere gegrilde groenten.

Vervang de gepofte aubergine in de baba ghanoush door gepofte courgette. Dit is een goedkopere optie; zeker in het hoogseizoen van de courgette oogst.

Vervang voor de coleslaw de koriander en munt door andere verse groene kruiden, of vervang de kolen door diverse geraspte knolgroenten.

Take-away

Deze burger is ook mogelijk als take-away. Doe de salade in een aparte verpakking en serveer de burger warm in een warm-houd doosje. Indien het niet mogelijk is om de burger warm mee te geven, kan je ook steeds de verschillende toppings voor de burger in diverse cups en potjes verpakken en de klant zelf hun burger laten samenstellen met een leuk doe-het-zelf uitleg kaartje.

Verticale tabs