Grieks stoofpotje met aubergine en orzo

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Hak de ui fijn. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en roerbak de ui zo’n 5 minuten tot hij glazig is . Voeg meteen een flinke snuif fijn keukenzout toe.

Snijd de paprika in blokjes en de aubergine in halve maantjes. Voeg de groenten en de geperste knoflook bij de ui. Laat 10 minuten aanstoven op een laag vuur, met het deksel op de pot. Roer regelmatig om. (Als het mengsel toch te droog wordt, voeg dan wat water toe.)

Kook de orzo gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet 200 ml van het kookvocht opzij.

Maak intussen het yoghurtsausje. Schep de yoghurt om met de citroenzeste, geperste knoflook en oregano en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Snijd intussen de zwarte olijven in de lengte in tweeën.

Voeg alle gedroogde kruiden en specerijen bij de aubergines en verhit deze 1 minuut. Voeg het tomatenconcentraat, het kookvocht en de olijven toe. Schep goed om en laat op een zacht vuurtje nog 5 minuten sudderen.

Snijd de tomaten in partjes en voeg ze kort voor het serveren samen met het citroensap toe aan de groenten.

Verdeel eerst een dun laag je yoghurt over de borden, schep hier wat orzo bovenop en vervolgens het auberginestoofpotje. Werk af met wat verse oregano en serveer met de rest van de yoghurt.

Als je een plantaardige yoghurt gebruikt, kies dan niet voor een plantaardige versie van Griekse yoghurt. Die smaakt vaak erg zoet. Ga liever voor een gewone ongezoete vegan yoghurt.

Maak dit gerecht gerust vooraf: net zoals bij spaghettisaus wordt het resultaat alleen maar beter.

Verticale tabs