Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de groentecurry:
- 4 el zonnebloemolie
- 160 g uien , fijngesneden
- 15 g rood pepertje , fijngesneden
- 2 g mosterdzaad
- 2 stengels citroengras , opengeklapt
- 4 limoenblaadjes
- 1 1/4 tl kurkuma
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl tikka-massalakruiden
- 1/2 tl komijnpoeder
- 200 g zoete aardappelen , in kleine blokjes
- 80 g wortels , in schijfjes
- 150 g tomates concassées
- 400 ml kokosmelk
- 1/2 el fijn wit zeezout
- 75 g broccoli , in roosjes
- kleine handvol verse koriander , fijngesneden
- 2 tl limoensap
- Voor de gepimpte rijst:
- 1 el neutrale sesamolie
- 1/2 cup geraspte kokos
- 1 cup volkoren basmatirijst , gewassen
- 2 cups water
- fijn wit zeezout
- 2 lente-uitjes , in fijne schuine reepjes
- 1/4 rood pepertje , fijngesneden
- 1/4 cup geroosterde, gezouten gezouten pinda's
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit 'Vegans are better lovers' van Viviane van Dyck. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
wrapper
Voor de groentecurry
Verwarm de olie en stoof de ui met het rode pepertje, het mosterdzaad, het citroengras, de limoenblaadjes en de droge kruiden gedurende 5 minuten.
Voeg de zoete aardappelblokjes, wortelschijfjes en tomatenblokjes toe en stoof 10 minuten.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen.
Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Werk af met de verse koriander en het limoensap.
Serveer met de gebakken rijst.
Voor de gepimpte rijst
Verwarm de olie en rooster de geraspte kokos lichtbruin.
Verwijder de kokos en doe de rijst in de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg het snuifje fijn wit zeezout toe en laat de rijst nog 30 minuten sudderen op een laag vuurtje onder een deksel.
Meng de gebakken, geraspte kokos en de lente-ui, het rode pepertje en de pinda's onder de rijst. Smakelijk!