Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g champignons , in tweeën
- 200 g bloemkolen , in roosjes
- 200 g courgette , in blokjes
- 200 g spinazie , grof gehakt
- 1 el dragon
- 1 rol bladerdeeg
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘Veggie of vegan, lekker simpel.’ Miki Duerinck en Kristin Leybaert. Uitgeverij: Manteau.
wrapper
Begin met het wokken van de groenten
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bak de champignons, de bloemkoolroosjes en de courgettestukjes 5 minuten in de wok. Voeg de ‘kip’stukjes toe. Kruid met dragon, peper en zout.
- Vermeng de miso met de plantaardige room.
- Roer de spinazie en de plantaardige room door de groenten.
- Neem de pan van het vuur zodra de spinazie geslonken is.
Werk af met bladerdeeg
- Verdeel de groenten over een ovenschaal.
- Rol het bladerdeeg eventueel wat uit, of snijd het bij zodat het even groot is als de omtrek van de ovenschaal.
- Leg het bladerdeeg als een dekentje over de groenten en stop de randen goed in. De randen van het bladerdeeg moeten niet over de rand van de ovenschaal geplooid worden.
- Smeer wat olijfolie over het bladerdeeg en bak de groentepastei 15 minuten in de oven.