Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ajuin
- 400 g wortelen
- 1 prei het groen
- 2 teentjes knoflook
- 4 stukjes gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 dl witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 200 g sjalotten
- 250 g champignons
- 150 g seitan
- 1 snee brood
- 12 gedroogde pruimen
- olijfolie
- 1 tl tijm
- 1 el sojasaus
- 1 tl mosterd
- peterselie
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Veggie voor starters
wrapper
Maak eerst de groentebouillon.
Pel de ui. Snijd de ui, 1 wortel en de prei in grote stukken. Pel en plet de knoflook.
Giet 1 l water in een kookpot en voeg de groenten, de knoflook, het eekhoorntjesbrood, de witte wijn, laurier, peper en zout toe. Laat de bouillon minstens 15 minuten koken. Zeef de bouillon.
Pel de sjalotjes en snijd de grote in 6 en de kleine in 4 stukken. Snijd de wortels in de lengte door en snijd ze vervolgens in schuine stukken. Snijd de champignons in 4 stukken. Snijd de seitan in dobbelstenen en het brood in stukjes. Ontpit de pruimen en snijd ze in 4 stukken.
Verwarm wat olijfolie en stoof de sjalot glazig op een zacht vuur.
Voeg de wortels en tijm toe en zet het deksel op de pan. Laat de wortel stoven tot hij beetgaar is.
Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten meestoven met het deksel op de pan.
Voeg nu de seitan, de pruimen, het brood, de sojasaus en de mosterd toe en overgiet alles met de groentebouillon. Kruid met peper en zout en laat alles nog 5 minuten rustig doorstoven.
Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe.
Hak de peterselie fijn.
Bestrooi de ragout met de peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen.