Ingrediënten voor 4 personen
- 1 broccoli in roosjes
- 2 grote wortelen in stukjes
- 1/2 kg aardappelen in blokjes
- 1 pakje gerookte tofuworst of andere veggieworstjes naar keuze
- 1 handvol pijnboompitten
- 3 takjes rozemarijn
- 2 tl provençaalse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
- sojaboter
- 1 bakje champignons
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Veggietalent uit Gent
- Auteur: Cindy Strypsteen
wrapper
Bereiding
Warm de oven voor op 180°C.
Stoom de aardappelen, broccoli en wortelen beetgaar. Giet het overtollige water af en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Meng de gare groenten samen met de champignons, tofuworstjes en wat olijfolie in een ovenschaal en zorg ervoor dat de olijfolie goed verdeeld is. Leg de takjes rozemarijn en stukjes boter verspreid tussen de groenten.
Bestrooi alles met een handvol zonnebloem- of pijnboompitjes. Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveer dit gerecht met een sausje naar keuze.