Groentesloep

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Verwijder het harde gedeelte van de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Top de
sperziebonen. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1 cm. Snij de prei in ringen en
hak de wortel en bleekselderij in plakjes. Snij de courgette in blokjes. Alle groenten kunnen
bij elkaar op een grote hoop. Snij de ui in dunne ringen, die moet je wel apart houden.
Verwarm olijfolie in een grote pan. Fruit de ui een paar minuten op middelhoog vuur.
Voeg na 3 minuten de knoflook toe en de overige groenten behalve de erwtjes. Doe de
tomatenpuree er bij en schep alles een paar keer om. Voeg een liter groentebouillon
toe, samen met de tijm en rozemarijn. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes
sudderen, met de deksel op de pan.
Voeg na 20 minuten de doperwten en pastaschelpjes toe. Laat alles nog 10 minuten
zachtjes koken, tot de pasta en de doperwten gaar zijn. Verwijder de rozemarijn en de tijm.
Serveer de soep in diepe borden of kommen.

Verticale tabs