Groentestoofpotje uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de groenten in hapklare stukken en leg ze in een ovenschaal. Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze onder de groenten samen met een kleine eetlepel geraspte citroen. Meng de rest van de kruiden en smaakmakers onder de groenten en giet er het wortelsap over. Kruid af met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ze in de oven voor 20 minuten.
  3. Haal het aluminiumfolie van de schaal en bak nog 20 à 30 min in de oven tot wanneer het kookvocht wat ingedikt is en de groenten volledig gaar zijn.
  4. Garneer met wat verse peterselie of basilicum.

Opmerking

Deze eenvoudige ovenschotel vergt weinig tijd en voorbereiding. Kies zelf welke groenten je wil gebruiken afhankelijk van het seizoen.
Serveer de groenten met aardappelpuree, couscous, quinoa of geroosterd knoflookbrood en je hebt een volwaardige warme maaltijd!

De zoete aardappel kan je eventueel vervangen door pompoen.
De kikkererwten kunnen ook vervangen worden door andere bonen of peulvruchten.

Verticale tabs