Ingrediënten voor 4 personen
- 0.5 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el fijne havervlokken
- 1 zoete aardappel (bataat)
- 1 broccoli (in roosjes)
- 1 pak bladerdeeg
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Puur & Vegetarisch (recepten uit de Avalon-keuken)
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de tofu, de sojamelk, de arrowroot en de witte miso tot een glad mengsel in de keukenmachine. breng op smaak met peper en zout.
Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en knoflook. Strooi er de gedroogde oregano, tijm en een flinke snuf zeezout overheen en voeg de zoete aardappel en de broccoliroosjes toe, die je in zo’n 5 minuten beetgaar bakt. Neem de pan van het vuur.
Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Strooi er 1 el fijne havervlokken over om het vocht uit het mengsel op te nemen zodat het deeg niet nat wordt.
Vermeng het tofumengsel met de groenten en stort het in de bakvorm. Laat de taart 25 minuten bakken en daarna afkoelen.
Je hoeft niet altijd eieren te gebruiken als bindmiddel voor een groentetaart. Door arrowroot, tofu en sojamelk te gebruiken creëer je een volledig plantaardige versie.