Ingrediënten voor 4 personen
- 175 g zoete aardappelen
- 2 rapen
- 100 g butternut pompoen
- 1 wortel
- 10 kerstomaatjes (of gemarineerde tomaatjes)
- 45 g gepelde hazelnoten
- 3 el saffloerolie
- 1 vel bladerdeeg
- 12 el olijfolie
- 1 grote ajuin
- 4 teentjes knoflook
- 300 g zongedroogde tomaten
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 plantje basilicum
- 1/2 bundel peterselie
- 2 el zonnebloempitten
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°.
- Snijd de zoete aardappel, rapen, butternut pompoen, wortel en ui in fijne schijfjes.
- Leg de groenten op een bakplaat, besprenkel met olie en rooster gedurende 25 minuten.
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Smeer de tomatenspread op het bladerdeeg.
- Leg de geroosterde groenten op het bladerdeeg.
- Leg er als laatste de tomaatjes bovenop.
- Bak de taart gedurende 12 minuten of totdat het deeg goudbruin is.
- Bak ondertussen de oesterzwammen in een pan met een beetje olijfolie en peper en zout.
Basilicumpesto
Mix 5 eetlepels olijfolie met de basilicumblaadjes en zonnebloempitjes tot een gladde pasta, voeg een beetje water toe als de pesto te dik is.
Tomatenspread
Mix 8 eetlepels olijfolie met de look, zongedroogde tomaten en tijm tot ze mooi fijn zijn.
Afwerking
Als de taart klaar is leg je er de gebakken oesterzwammen op, besprenkel de taart met pesto en bestrooi met gehakte hazelnoten.
Serveer met gemengde sla.