Gyoza's

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Het vergt wel wat handigheid om de deegflapjes te vouwen, beschouw het als een leuk zondagmiddagklusje. Met dit recept kun je ongeveer 25 gyoza’s maken. Handig om in de diepvries te hebben voor avonden met weinig kookinspiratie.

Stoof de spitskool samen met de gember en look in wat olie. Bak ondertussen de gecutterde seitan met wat olie in een andere pan, tot de seitan wat aanbakt en krokant is.

Voeg de seitan bij de kool. Kruid af met de lente-ui, de Tamari Roasted Sesame dressing en de Sechuan peper en de shiitake. Let op dat de vulling niet te nat wordt.

Doe een lepeltje van deze vulling op een deegvelletje en vouw dicht, of gebruik hiervoor een ravioli vouwvorm. Maak de randjes nat met water als ze niet genoeg plakken. Herhaal tot alle vulling of deegvelletjes op zijn.

Verhit wat olie een pan, leg de pakketjes mooi naast elkaar in de warme olie. Bak ze zo’n 1 à 2 min. tot de onderkant lichtbruin is. Voeg dan zo’n 60 ml water toe en zet meteen het deksel op de pan zodat de gyoza’s kunnen stomen. Haal na zo’n 2 min. het deksel van de pan (of al eerder als al het water al verdampt is) en laat nog het eventuele overtollige water verdampen. Laat de gyoza’s nog even verder bakken tot ze onderaan krokant en bruin zijn.

Meng al deze ingrediënten tot een lekker dipsausje.

Tip: raak je er niet aan uit, hoe je de gyoza’s kunt vouwen? Dan vind je makkelijk duidelijke instructiefilmpjes op YouTube onder de zoekterm ‘gyoza (of dumplings) vouwen’.

Verticale tabs