Halloumi-style gegrilde tofu met venkel-sinaasappelslaatje en geuzedressing

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd de blok tofu horizontaal doormidden zodat je 2 grote plakken krijgt. Laat de tofu goed uitlekken. Gebruik hiervoor een tofupers of wikkel het in een schone doek en leg er ongeveer 15 minuten een zwaar gewicht op (bv. een dik boek).

Meng alle ingrediënten voor de tofumarinade en laat de tofu minstens 30 minuten marineren (of beter nog: de hele nacht).

Snijd het loof van de venkel en bewaar het apart. Snijd de rest van de venkel in dunne plakjes.

Snijd de sinaasappel à vif: snijd de uiteindes van de sinaasappel eraf tot op het vruchtvlees. Zet de sinaasappel opnieuw rechtop en snijd met een scherp mes van boven naar beneden met de schil mee tot op het vruchtvlees. Snijd dan de sinaasappel partjes eruit langs de vliesjes.

De vliesjes van de sinaasappel kun je nadien met je handen uitwringen boven een kommetje voor bij de dressing. Voeg hier de oude geuze, de notenolie, de mosterd en het citroensap aan toe en werk af met peper en zout.

Grill de tofu in een hete grillpan zonder olie, of tussen een grillijzer: zo’n 2-3 minuten langs elke zijde, of tot de tofu goudbruine grillstrepen krijgt. Tip: dit is ook een heel dankbaar gerecht voor op een zomerse BBQ.

Verdeel de babyspinazie of waterkers, de venkel en de sinaasappelplakjes over een bord. Besprenkel met de witbierdressing en leg er de gegrilde tofu bij. Werk af met het venkelloof, gemalen peper en zout. Smakelijk!

Verticale tabs