Hartige bladerdeegrol

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Kook de linzen in 20 minuten gaar met een laurierblad.

 

Stoof ondertussen de ui gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg hier de look, selder, wortel en spinazie aan toe en stoof nog 10 minuten. Voeg de champignons, tijm, basilicum en peper toe, stoof 5 minuten. Zet het vuur af en doe de zongedroogde tomaten, lijnzaad, de linzen en havermout erbij. Roer goed door elkaar.

 

Verwarm de oven voor op 220°C (of volg de aanwijzingen van het pak bladerdeeg).

 

Rol het bladerdeeg open op een bakplaat (met ovenpapier) en giet het linzenmengsel hierop. Doe dit beetje bij beetje, het kan zijn dat er wat mengsel overblijft, je moet namelijk het bladerdeeg nog dicht kunnen rollen. Zorg dat je aan de uiteinden wat bladerdeeg overhoudt, ook aan de zijkanten moet een flink stuk overblijven. Sla de uiteinden dicht en rol dan de zijkanten over het mengsel. Je hebt nu een mooie bladerdeegrol.

 

Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

TIP: Heb je linzenmengsel over? Prak (of mix) de helft fijn en roer er wat bulgur door. Zet 30 minuten in een oven van 180°C. Nu heb je linzenpaté!

 

Voor de uiensaus:
Fruit de uien in wat olie gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de kruiden toe en stoof nog 5 minuten verder.

 

Voeg de bouillon, sojasaus en azijn toe. Breng aan de kook.

 

Voeg de miso toe en laat deze oplossen. Roer voorzichtig de edelgist en bloem erdoor. Blijf roeren tot de klonters verdwijnen.

 

Laat 5 à 10 minuten al kokend indikken.

 

Verticale tabs