Hartige Doperwt Panna Cotta met Basilicum en lente-frisse bloemkool salade

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

De panna cotta

doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een gladde mengeling.

Verhit het gladde mengsel op een middelhoog vuur en laat 2 - 3 minuten pruttelen om de agar agar te activeren

Giet de panna cotta in vormpjes

Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Maak de bloemkool salade

Mix de bloemkool fijn tot een couscous- structuur

Doe de gemixte bloemkool couscous in een mengkom met alle overige groenten, kruiden en smaakmakers door.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de panna cotta in het midden van een bord en dresseer de bloemkoolsalade in een cirkel eromheen.

Tip

Vervang de basilicum in de panna cotta door andere verse groene kruiden zoals munt of koriander; of kies voor een zeer lokale citroenmelisse panna cotta.

In dit recept gaan we voor de kleurencombinatie groen-roze (naast radijs, is ook rode biet een leuke variant!) , maar denk ook aan de leuke combinatie van groen-rood (bijvoorbeeld met tomaat en aardbei) of groen-oranje (bijvoorbeeld met erwt- wortel)

Take-away

Dit gerecht is ook ideaal als take-away. Schep de panna cotta in een kartonnen take-away bakje en leg er de salade omheen. Ook als take-away creëer je op die manier een verfijnd gerecht.

Verticale tabs