Ingrediënten voor 10 personen
- 600 g diepvrieserwtjes ontdooid
- 750 ml Soja Cuisine (Alpro)
- 300 ml Sojadrink ongezoet (Alpro)
- 80 ml citroensap
- zout en peper
- 50 g verse basilicum
- 9 g agar agar
- 1 kg bloemkolen
- 200 g diepvrieserwtjes , ontdooid
- 400 g radijzen , kwartjes
- 20 g verse basilicum ,fijngehakt
- 80 ml olijfolie
- 80 ml citroensap
- 2 tl komijn , gemalen
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
Extra info
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Foto (c) www.toos.be
wrapper
Bereiding
De panna cotta
doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een gladde mengeling.
Verhit het gladde mengsel op een middelhoog vuur en laat 2 - 3 minuten pruttelen om de agar agar te activeren
Giet de panna cotta in vormpjes
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak de bloemkool salade
Mix de bloemkool fijn tot een couscous- structuur
Doe de gemixte bloemkool couscous in een mengkom met alle overige groenten, kruiden en smaakmakers door.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de panna cotta in het midden van een bord en dresseer de bloemkoolsalade in een cirkel eromheen.
Tip
Vervang de basilicum in de panna cotta door andere verse groene kruiden zoals munt of koriander; of kies voor een zeer lokale citroenmelisse panna cotta.
In dit recept gaan we voor de kleurencombinatie groen-roze (naast radijs, is ook rode biet een leuke variant!) , maar denk ook aan de leuke combinatie van groen-rood (bijvoorbeeld met tomaat en aardbei) of groen-oranje (bijvoorbeeld met erwt- wortel)
Take-away
Dit gerecht is ook ideaal als take-away. Schep de panna cotta in een kartonnen take-away bakje en leg er de salade omheen. Ook als take-away creëer je op die manier een verfijnd gerecht.