Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g havermout
- 1 courgette
- 5 lente-uitjes
- 80 g zongedroogde tomaat
- 2 el olijfolie
- een handje verse basilicum
- peper en zout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl rozemarijn
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Lisa op haar blog Lisa goes vegan.
wrapper
Bereiding
Vermaal 150 g havermout tot bloem in een blender of een keukenmachine. Hou de bloem apart in een grote kom.
Snijd de courgette en de zongedroogde tomaten in grove stukken en leg ze in de blender of keukenmachine. Voeg een handje basilicum en 2 eetlepels olijfolie toe. Vermaal de groenten tot een grove pasta.
Laat de oven voorverwarmen op 180°.
Snijd de lente-uitjes in iets fijnere stukken.
Meng de groentepasta met de havermout en de lente-uitjes in een grote kom.
Breng op smaak met peper en zout, 1 theelepel komijnzaad en 1 theelepel rozemarijn.
Vorm de burgertjes met de hand en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.