Hartige Pasta linzenragout met cashew-créme en basilicum (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

De dag voordien:
1) Week de cashewnoten in koud water

De dag zelf
2) Kook de linzen beetgaar in groentebouillon en giet af.
3) Bak de ui met 4 geperste lookteentjes en de selder. Bak daarna de champignons en zoete aardappel tot ze allemaal ietwat gekarameliseerd zijn.
4) Kruid alles goed met peper en zout.
5) Voeg het gemalen korianderzaad, venkelzaad, tijm, laurier, tomatenpuree toe en roer goed om. Zet het vuur hoger.
6) Blus met de rode wijn en met de worcestersaus. Laat dit doorkoken tot de alcohol is verdampt.
7) Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed om. Laat zachtjes koken tot de gewenste dikte.
8) wat van de saus af en roer hierin de miso los.
9) Voeg de linzen toe, de miso, en de fijngehakte peterselie.
10) Breng op smaak met peper en zout.

11) Giet de cashewnoten af, spoel ze en draai ze in een blender glad met citroensap, 1½ tot 2 teentjes look, water, olijfolie en peper en zout.

12) Kook de rigatoni beetgaar in voldoende zout water.
13) Giet af en meng de pasta met de linzenragout.
14) Serveer met de cashew-lookcrème, een scheut olijfolie en blaadjes verse basilicum.

Je kan de cashewnoten 15 min koken in water als je vergeten bent om ze op voorhand te weken.
Geen cashewnoten? Gebruik dan vegetarische of vegan kaas om het gerecht mee af te werken.
Je kan ook een kruimeltopping gebruiken: meng hiervoor panko met (gerookte) paprika, wat curcuma en grof zout (gistvlokken optioneel).
Verdeel er wat olie over, en meng goed door tot alles gecoat is met de olie.
Bak op onder voortdurend roeren tot de panko goudbruin kleurt.
Zet opzij en serveer op het laatst over de Ragu.

Verticale tabs