Havermoutpap, maar dan eens met quinoa

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verhit de melk tot op het kookpunt, voeg dan de quinoa toe. Laat daarna op een zacht vuurtje verder sudderen tot de quinoa gekookt is. Voeg eventueel nog wat melk toe als je je quinoa extra romig wenst.

Toast ondertussen de pecannoten in de oven gedurende 10 minuten op 170 °C of in een droge koekenpan. Hou de noten goed in de gaten zodat ze niet verbranden. Haal uit de oven of van het vuur zodra ze goed geroosterd zijn, maar laat ze niet zwart worden.

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Bak ze kort op een hoog vuur met een flinke dosis kaneel over.

Pimp de quinoapap met bijvoorbeeld rozijnen, een flinke dosis kaneel, vers fruit, vers geroosterde pecannoten, gepofte quinoa, appelblokjes met kaneel… Zoet eventueel met enkele druppels stevia of een theelepel kokosnectar.

Verticale tabs