Ingrediënten voor 4 personen
- 1 middelgrote wortel geraspt
- 1 rijpe banaan geprakt
- 4 dadels ontpit
- 100 g noten (hazelnoot, pecan, amandel, pompoenpitten, zonnebloempitten,...)
- 100 g havervlokken
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 el agavesiroop
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 el kokosolie gesmolten (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Sandra op haar blog Sanskeuken.
wrapper
Bereidingswijze
Voor 8 repen.
Meng het lijnzaad met 3 eetlepels water en laat een paar minuutjes wellen.
Warm de oven tot 180°
Bekleed een kleine bakvorm met (herbruikbaar) bakpapier.
Mix alle ingrediënten in een foodprocessor tot een samenhangend deeg.
Voeg een beetje extra water toe indien nodig.
Stort het deeg in de bakvorm en strijk glad.
Bak in 20 minuten mooi droog.
Laat het baksel volledig afkoelen op een rooster.
Snijd in mooie repen of blokjes.
Bewaar de repen in een afgesloten doos op een koele droge plaats.