Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de cashewroomkaas:
- 150 gr cashewnoten (overnacht gekweekt)
- 3 el edelgist (ook wel gistvlokken of nutritional yeast genoemd, let op: dit is niet hetzelfde als gewone gist)
- 1 el ciderazijn
- 20 ml citroensap
- 1/2 tl zout
- Voor de pompoencrème:
- 30 ml olijfolie
- 150 ml Alpro amandelmelk
- 2à gr Alpro soja bakken & braden
- 400 g flespompoen (in stukjes gesneden)
- 1 gr gerookte paprikapoeder
- 4 gr chimichurri kruidenmix
- 4 gr oregano
- 2 gr Guadalajara kruidenmix
- 200 gr rode uien (dunne halve ringen)
- 1 el bruine suiker
- balsamico azijn
- 200 gr boerenkool (grof gehakt)
- 4 pizzabodems
- olijfolie
- peper en zout
- granaatappel (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron : Dit recept werd ontwikkeld door Cathy Goyvaerts voor EVA
- Foto's: Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
Voor 4 pizza's van ongeveer 25 cm doorsnede.
Voor de cashewroomkaas:
Giet de noten af, spoel ze en mix ze tot een fijne crème met de edelgist, het citroensap, het zout en de ciderazijn. Doe de kaas in een afsluitbare doos en laat even opstijven in de koelkast.
Meng de uiringen met de balsamico en de suiker. Zet opzij.
Voor de pompoencrème:
Meng de pompoen met de kruiden en de olijfolie en rooster 15 minuten in de oven op 180°C. Blend de geroosterde pompoen met een scheutje amandelmelk tot de gewenste dikte en kruid bij naar smaak.
Schep de boerenkool om met een klein beetje olie.
Bestrijk de pizzabodems met de pompoencrème. Verdeel hierover de boerenkool, de uitgelekte uiringen en toefjes cashewroomkaas.
Werk af met een beetje olijfolie en bak de pizza in 15 à 20 minuten op 200° af in de oven.
Strooi een handvol granaatappelpitjes over de pizza voor een extra ‘beet’ en een zuurtje.
Je kan de cashewroomkaas ook gebruiken als basis voor een houthakkerstoast met krokant gebakken champignons en wat verse kruiden afgetopt. Of in een croque gebruiken, gecombineerd met bijvoorbeeld (zongedroogde) tomaatjes en rucola.