Ingrediënten voor 10 personen
- 1 kg aardappelen , gehalveerd en voorgekookt
- 1 kg knolselder , in blokjes (diepvries)
- 300 ml Alpro Soja No Sugars
- peper
- 30 g zout (2 el)
- muskaatnoot
- 100 g Alpro Margarine Bakken en Braden
- 1 kg uien , in blokjes
- 800 g Greenway gehakt (diepvries of vers)
- peper
- 11 g zout (2 kl), voor het gehakt
- 400 g linzen , uitgelekt (uit blik, fresh bag of zelf gekookt)
- 150 ml gravy *
- 50 g aardappelvlokken
- 2 l appelmoes , met stukken of gezeefd
- 80 g paneermeel
- kaneel
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA. Foto (c) Toos Vergote
wrapper
*Bekijk EVA's grootkeukenrecept voor gravy hier.
Bereiding
Maak een zachte puree van de aardappelen en de knolselder, werk af met peper, zout, muskaatnoot en sojadrink.
Bak de ui en het gehakt rul in de margarine, kruiden met peper en zout. Voeg pas op het einde de linzen toe.
Doe het gehakt-linzenmengsel in een GN, meng er ongeveer 1 dl gravy doorheen, strooi de aardappelvlokken over het gehakt en schep er dan de appelmoes over. Kruid licht met kaneel.
Verdeel vervolgens de puree over de schotel en maak strepen in de puree met een vork. Werk af door met de gravy enkele strepen te trekken op de ovenschotel.
Bestrooi met het paneermeel en paprikapoeder en plaats in de oven tot de schotel mooi gekleurd is.
Tips
Deze ovenschotel wordt steviger en dus makkelijker te serveren na een uurtje rusten in de warmkast
De aardappelvlokken zorgen voor een steviger resultaat. Als je gezeefde appelmoes gebruikt mag je zeker 100g aardappelvlokken gebruiken.
Licht overstrooien met paprikapoeder zorgt ervoor dat de schotel sneller mooi aankleurt.
Je kan het gehakt ook vervangen door kikkererwten; licht pletten in de GN bak.
Voor nog meer smaak : aan het gehakt fijngesneden ui, wortel en/of champignons toevoegen.