Homemade loempia, kokos-currysaus, noedels

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Lang
  • Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
  • Type: Hoofdgerecht
  • bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.

wrapper

Voor de currysaus

Stoof de sjalot, look en gember in een scheut olie.
Voeg de droge kruiden erbij en bak alles.
Voeg er de chilipasta bij en overgiet met de tomatenblokjes.
Roer alles goed om en doe er de kokosmelk bij.
Breng het geheel aan de kook tot het een mooie sausdikte heeft, en breng op smaak.
Mix de saus glad en breng op smaak.

Voor de marinade en loempia's

Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Marineer de kipstukjes.
Stoom de broccoli en breng op smaak.
Bak de kipstukjes in de pan tot ze mooi goudbruin maar nog sappig zijn.
Leg de rauwe groenten, de broccoli en de kipstukjes telkens op een loempiavel, bedek de randen met wat water en vouw toe.
Frituur de loempia’s 5 min. in olie op 180°C.

Voor de afwerking

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de gare loempia schuin in twee.
Dresseer de noedels op een bord, en leg er de twee stukken loempia op, steunend tegen elkaar.
Overgiet met de currysaus en werk af met partjes limoen, limoenzeste, fijngesneden lente-ui, verse koriander, Thaise basilicum, geroosterde cashewnoten en gehakte rode chilipeper.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs