Huisgemaakte merguezworstjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Gebruik een keukenrobot of staafmixer om de rode bonen fijn te mixen met de specerijen, verse peterselie, olijfolie en sojasaus. Doe deze gekruide bonenpuree in een kom, giet het water en de polenta erbij en meng goed. Laat dit deeg 5 tot 10 minuten rusten.

Maak ondertussen de yoghurtsaus door de kruiden fijn te snijden en ze met de yoghurt te mengen. Kruid de yoghurt af met peper en zout en zet dit koel weg.

Verdeel het deeg in 15 tot 20 porties. Leg een portie van het deeg op een stukje bakpapier, en rol het met behulp van het bakpapier op tot een worstje, draai de uiteindes aan zodat je een stevig worstje krijgt. Laat de worstjes koud rusten tot je aan het BBQ'en gaat.

Rol de worstjes uit het bakpapier, kwast ze in met olijfolie en gril ze voorzichtig (ze zijn iets breekbaarder dan een gewoon worstje) op het rooster. Serveer de worstjes samen met de yoghurtsaus, sla en tomaten in een pittabroodje.

De worstjes kan je natuurlijk ook gewoon in een (gril)pan bakken. Je kan van het deeg ook balletjes rollen of burgertjes van vormen. Deze merguez balletjes of worstjes passen ook goed bij een couscousgerecht.

Verticale tabs