Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol bladerdeeg
- 200 g hummus (zelfgemaakt of gekocht)
- 2 el za'atar kruiden
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 - 2 paprika's naar keuze
- 1 rode ajuin
- 200 g kerstomaatjes
- 150 g kikkererwten
- 2 tl ras el hanout
- gehakte bladpeterselie (optioneel)
- gehakte pistachenoot (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog Blackbirds & Cakes.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika, rode ui aubergine en courgette in redelijk grove stukken. Verwarm een grillpan en doe er met een kwastje een heel klein beetje olie in zodat de groentes niet aan de pan gaan plakken. Grill de aubergine, ui, paprika en courgette stukken tot ze aan beide kanten een mooi grillstreepje hebben en gaar zijn en leg apart. Als je geen grillpan hebt, kun je ze ook gewoon bakken of roosteren in de oven (ongeveer 20 minuten op 200 graden).
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng de kikkererwten met de ras el hanout kruiden.
Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Meng de hummus met de za'atar kruiden en besmeer het bladerdeeg hiermee, houd ongeveer 1 a 2 cm van de randen vrij.
Verdeel de gegrilde aubergines, ui, courgette en paprika over de hummus en verdeel ook de cherrytomaat en kikkererwten hierover.
Bak de hummus plaattaart in ongeveer 25 a 35 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Snijd de hummus plaattaart in 12 stukken en bestrooi op het laatste moment met de gehakte peterselie en pistachenootjes.