Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de hummus:
- 1 blik kikkererwten (580g)
- 1 teentje knoflook
- 20 g tahini
- olijfolie
- paprikapoeder
- zout en peper
- citroensap
- Voor de salsa:
- 4 gepelde tomaten in blokjes gesneden
- 2 avocado's in blokjes gesneden
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- olijfolie
- zout en peper
- sap en zeste van limoen naar smaak
- basilicum fijngesneden
- peterselie fijngesneden
- bieslook fijngesneden
- granaatappel
- Voor de nuggets van bloemkool:
- 1 bloemkool in roosjes
- 200 g tempurabloem
- 100 ml spuitwater
- zout en peper
- ras el hanout
- Voor de chips van aubergine:
- 1 aubergine
- maïzena
- azijnpoeder
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Voorgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.
wrapper
Hummus
Giet de kikkererwten af. Hou het vocht eventueel voor een ander gerecht als vegan eiwit.
Neem 4 el kikkererwten apart en spoel deze onder stromend water. Verwijder het vlies, en droog met keukenpapier.
Verdeel de kikkererwten over een bakplaat, kruid met ras el hanout en laat drogen in de oven op 180°C.
Mix de rest van de kikkererwten samen met tahini, citroensap, olijfolie, zout, peper en knoflook in de thermomix tot een gladde pasta.
Breng op smaak met paprikapoeder en kruid bij indien nodig.
Salsa
Meng de blokjes tomaat en avocado, ui, knoflook, limoenzeste, limoensap, olijfolie, peper, zout, bieslook, basilicum en peterselie in een kom tot een geheel.
Voeg de granaatappelpitten toe. Serveer koud.
Nuggets van bloemkool
Blancheer de bloemkoolroosjes, giet af en laat afkoelen.
Maak het tempurabeslag en kruid met ras el hanout, zout en peper.
Haal de bloemkool door het beslag en frituur onmiddellijk op 170°C tot het beslag goudbruin kleurt. De bloemkool moet nog een knapperige bite hebben.
Chips van aubergine
Snij de aubergine flinterdun met een mandoline.
Haal de plakjes deze door maïzena.
Frituur deze op 190°C tot deze krokante, en goudbruine chips is. Besprenkel eventueel met wat zout of azijnpoeder.
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.