Hummus, salsa van tomaat, granaatappel en avocado, nuggets van bloemkool, chips van aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Hummus

Giet de kikkererwten af. Hou het vocht eventueel voor een ander gerecht als vegan eiwit.

Neem 4 el kikkererwten apart en spoel deze onder stromend water. Verwijder het vlies, en droog met keukenpapier.

Verdeel de kikkererwten over een bakplaat, kruid met ras el hanout en laat drogen in de oven op 180°C.

Mix de rest van de kikkererwten samen met tahini, citroensap, olijfolie, zout, peper en knoflook in de thermomix tot een gladde pasta.

Breng op smaak met paprikapoeder en kruid bij indien nodig.

Salsa

Meng de blokjes tomaat en avocado, ui, knoflook, limoenzeste, limoensap, olijfolie, peper, zout, bieslook, basilicum en peterselie in een kom tot een geheel.

Voeg de granaatappelpitten toe. Serveer koud.

Nuggets van bloemkool

Blancheer de bloemkoolroosjes, giet af en laat afkoelen.

Maak het tempurabeslag en kruid met ras el hanout, zout en peper.

Haal de bloemkool door het beslag en frituur onmiddellijk op 170°C tot het beslag goudbruin kleurt. De bloemkool moet nog een knapperige bite hebben.

Chips van aubergine

Snij de aubergine flinterdun met een mandoline.

Haal de plakjes deze door maïzena.

Frituur deze op 190°C tot deze krokante, en goudbruine chips is. Besprenkel eventueel met wat zout of azijnpoeder.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs