Hutsepotcurry

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding:

Spoel de pompoen grondig en snijd hem in dobbelsteentjes . Maak de spruitjes schoon . Halveer de grootste exemplaren . Schil de raapjes en snijd ze in partjes . Zet de groenten opzij .

Snipper de ui fijn . Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpot en roerbak de ui . Pers de knoflooktenen en voeg ze erbij . Laat 5 à 10 minuten stoven op een laag vuurtje en roer regelmatig . Zet het deksel tussendoor op de pan .

Schil de gember en rasp deze fijn . Voeg toe aan de pan .

Voeg currypoeder, garam masala, kaneel en 3⁄4 theelepel zout bij het ui-knoflookmengsel en verhit de specerijen 1 minuut . Voeg het tomaten- concentraat en de kokosmelk toe . Schenk er 500 ml water bij en breng de saus aan de kook .

Pluk de blaadjes van de koriander en houd deze apart . Hak de koriander- steeltjes fijn en voeg ze bij de saus . Voeg ook de butternut, spruitjes en rapen toe en laat 20 minuten sudderen op een lager vuur met het deksel op de pan tot de groenten door en door gaar zijn .

Maak de boerenkool schoon: haal de bladeren van de stengel, spoel ze grondig en droog ze . Snijd in dunne reepjes .

Voeg de boerenkool, kikkererwten en het citroensap bij de hutsepot- curry, schep om en laat 3 minuten sudderen . Hak de korianderblaadjes grof . Bestrooi de afgewerkte hutsepotcurry met de koriander en serveer met rijst of naan .

Ik gebruik zelden verse spruitjes en verkies de diepgevroren versie: tijdbesparend en ook verkrijgbaar buiten het seizoen . Voeg ze 10 minuten later dan aangegeven toe .

Nog meer tijd besparen? Ga dan voor voorgesneden en gewassen boerenkool, voorgewassen spinazie of voorgesneden pompoen .

Verticale tabs