Ingrediënten voor 4 personen
- voor de bonenvulling:
- 2 el olijfolie
- 1/2 rode ajuinen gesnipperd
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 rode paprika in stukjes
- 250 g kidneybonen
- 250 g bruine bonen
- 150 g mais
- 1 el tomatenpuree
- 25 g pure chocolade
- 1 el balsamicoazijn
- 6 tortilla's (kant-en-klaar)
- voor de guacamole:
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 limoenen
- 6 takjes verse koriander
- voor de tomatensalsa:
- 3 tomaten
- 1/4 rode ajuinen gesnipperd
- 1/2 limoenen
- 1 el olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
wrapper
Begin met het maken van de bonenvulling: Verwarm olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Smoor hierin de ui en knoflook een paar minuten. Voeg komijn, paprika- en chilipoeder toe, evenals de stukjes paprika, bruine bonen, kidneybonen, maïskorrels en de
tomatenpuree. Voeg een half kopje water toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg dan de pure chocolade en balsamico toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken.
Prak voor de guacamole het vruchtvlees van 2 avocado’s fijn met een vork. Voeg sjalot, knoflook, limoensap en fijngesneden korianderblaadjes toe en meng alles goed.
Voor de tomatensalsa: Verwijder de harde kern en de pitjes van de tomaten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en meng dit met de rode ui, het limoensap en de olijfolie. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Je kan de tortilla’s koud gebruiken of ze eerst opwaren in een pan (een 10tal seconden voor elke zijde, vetstof is niet nodig). Vul de tortilla’s met bonen, guacamole en tomatensalsa. Een lepel frisse (soja)yoghurt erbij is ook erg lekker.