Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kop salade du pêcheur
- 4 augurken fijngehakt
- 1 goed gevulde el kappertjes fijngehakt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1/4 rode ajuinen fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 tl citroensap
- 1/2 tl tamarisaus
- 1/2 tl mosterd
- 1/2 tl kokosbloesemsuiker of bruine suiker of enkele geweekte en gehakte rozijnen
- 1/2 - 1 tl madras curry
- peper
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij
- Fotografie: Taieb Gottiti
- Foodstyling: Fitfoodness en Barbara Geeroms
- Recept: EVA
wrapper
Week de Salade de pêcheur kort en hak ze grof. Mix dit samen met de overige ingrediënten tot een grove massa.
Variatietip: laat de kokosbloesemsuiker en currypoeder weg, maar voeg zwarte fijn gehakte olijven toe, of citroenzeste en verse kruiden zoals dille. Je kan deze tapenade ook maken met even aangestoofde en fijn gehakte zeekraal in plaats van zeewier.