Ingrediënten voor 4 personen
- 2 tl gemalen kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl fenegriek
- 4 tl koriander
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 45O g fijngehakte ajuinen
- 4 el plantaardige olie
- 3 dl sojamelk
- 2 el wittewijnazijn
- 400 g tomaten (uit blik, met sap)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el bruine suiker
- 1 tl groentebouillon
- 900 g gehakte champignons (of gemengde groenten als champignons, bloemkool, wortels, aardappelen en okra)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
wrapper
Bereiding
- Vermaal de kruiden met een stamper en vijzel. Op deze manier maak je 3 el currypoeder. Zet dit apart.
- Fruit de uien, al roerend, in de olie goudbruin.
- Voeg de gemalen kruiden toe, draai het vuur lager en bak het mengsel, al roerend, 3 min.
- Voeg de sojamelk en de azijn toe. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en bouillon toe. Laat het mengsel 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe in de pan.
- Voeg de groenten toe en laat het geheel ongeveer 30 min. koken tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe. Direct serveren.
Tip van de kok: de curry is zeker drie maanden in de diepvries te bewaren. U kunt dus prima grotere hoeveelheden maken.
Variaties: als je tijd wil besparen, gebruik dan 2-3 el kant-en-klare kerriepoeder. Gebruik prei in plaats van uien.