Indisch linzenstoofpotje met zelfgemaakte raïta en naanbrood

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Hoofdgerecht
  • Bron: Elisabeth Van Lierop - Plantbased.be
  • Fotografie en styling: Eveline Boone - French Beans en Eveline Delnooz

wrapper

Indisch linzenstoofpotje met zelfgemaakte raita en naanbrood

Voor het stoofpotje:
Halveer de wortels in de lengte (of in kwartjes, afhankelijk van de dikte) en snijd in grove stukken.
Pel de ui en look en snijd grof. Bak de ui en look even aan in een kookpot met wat olijfolie.
Giet de linzen, wortels, (paprika) laurier en tijm erbij en zet onder water (tot ongeveer 2 cm boven de linzen). Breng aan de kook met het deksel op de pot.
Kook ze 25 à 30 min, tot alles gaar is. Voeg indien nodig extra water toe. (Als je courgette wil gebruiken voeg je deze best pas de laatste vijf minuten toe)
Maak de dressing door de olijfolie, balsamico, dadelsiroop en het zout te mengen.
Laat de linzen een beetje uitdampen, meng er de verse koriander en peterselie onder en overgiet met de dressing.
Serveer warm met extra verse koriander, naanbrood, avocado en raïta.

Voor de raïta:
Snijd de kruiden fijn.
Ontpit de komkommer (snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een eetlepel de zaadlijsten eruit) en snijd deze in kleine stukjes.
Meng alles en laat minstens een half uurtje rusten in de koelkast.

Gooi de komkommerlijsten niet weg, maar voeg ze samen met een schijfje citroen aan je water toe om er een fris smaakje aan te geven.

Verticale tabs