Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g rozijnen
- 4 el boekweitbloem (of gewone meel)
- 1/2 citroenen
- 1 tl komijn
- 1 tl garam masala (of speculaaskruiden)
- zout
- olie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Donderdag Veggiedag Kookboek
wrapper
Bereiding
- Pel en snipper de ui, de knoflook en de gember. Snijd de paprika instukken. Maal de pindanoten.
- Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook en de gember toe.
- Voeg de paprika toe en kruid met de specerijen en het zout.
- Voeg de rode linzen toe, overgiet alles met 3 dl water en laat de linzen koken met het deksel op de pan tot alle vocht geabsorbeerd is.
- Mix de linzen en roer er daarna de pindanoten, de rozijnen, het (boekweit)meel en wat citroensap door.
- Vorm kleine balletjes en frituur ze goudbruin.
Lekker met groenten in zoetzure saus en basmatirijst.