Indomie met rode-uien compote

Ingrediënten voor 4-6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd de sjalot, knoflook en alle groenten in gelijkmatige stukjes (hoe kleiner je ze snijdt, hoe korter ze hoeven te worden gebakken).
Knip het zakje mie voorzichtig aan één kant open zodat je een driehoekig zakje krijgt (hierin serveer je straks het gerecht). Breng in een pan het water aan de kook en voeg de inhoud van de minizakjes (specerijenmix, olie en ketjap) uit de verpakking toe. Neem de pan van het vuur, doe de mie erbij en laat hem ongeveer 10 minuten wellen.

Verhit ondertussen een grote pan met een kleine hoeveelheid olie en stoof de sjalot, knoflook en groenten op hoog vuur tot ze lichte schroeiplekjes hebben, maar niet te donker kleuren. Giet de mie af (bewaar de bouillon eventueel voor bijvoorbeeld een soepje), doe hem bij het groentemengsel en voeg de sojasaus light, ketjap manis en oestersaus toe. Roerbak enkele seconden en doe als laatste de jonge spinazie erbij.

Verhit de olie in een grote pan en stoof de uienringen ongeveer 5 minuten op laag vuur. Doe de honing, azijn en djinten erbij, vul aan met water tot de uienringen onderstaan en stoof verder tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met het zout.

Vouw beide punten van het opengeknipte zakje naar buiten om en vul het zakje met de geroerbakte mie. Garneer met gebakken uitje en rode-uien compote en wat dunne streepjes sesammayonaise. Serveer het zakje in een papieren servet, een mandje of een glazen kommetje waarin de verpakking goed zichtbaar blijft en geef er eetstokjes bij.

Verticale tabs