Indonesisch gado gado (1,5 - 4 jaar)

Ingrediënten voor 10 peuters personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Snijd de wortelen in schijfjes, de sperziebonen in tweeën en de snijbonen in kleine schijfjes. Kook de groenten tot ze beetgaar zijn, giet af en zet opzij.

  2. Kook ondertussen de rijst.

  3. Meng in een pannetje op laag vuur de pindakaas, sojadrink, sojasaus en suiker tot pindasaus. Voeg naar wens extra sojadrink toe tot de gewenste dikte.

  4. Bak de falafel-balletjes kort volgens de aanwijzing op de verpakking, tot ze warm en knapperig zijn.

  5. Bak de gekookte groenten en de sojascheuten nog even kort op in een wokpan.

Schep de rijst in een kopje en kiep deze om op het bord (of gebruik een ijsschep), zo krijg je een mooi bolletje rijst. Schep de groenten en de falafel hier rond en maak het geheel af met pindasaus op of naast de groenten.

Vervang de falafel door kant en klare tempehblokjes Ketjap indien je die kan vinden.

Verticale tabs