Ingrediënten voor 6 personen
- 300 g zanddeeg (uitgerold)
- 225 g pure chocolade
- 3/4 dl sterke koffie
- 300 g zijden tofu
- 4 el cacaopoeder (ongezoet)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Miki Duerinck en Kristin Leybaert op hun website De Vegetarische Kookstudio.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem en de randen van een ingevette taartvorm met het deeg.
Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Leg bakpapier op het deeg met daarop wat droge bonen. Bak het deeg 10 tot 15 minuten in de oven.
Breek intussen de chocolade in stukken en doe ze in een kleine kookpot.
Voeg de koffie toe en smelt de chocolade langzaam op een heel zacht vuurtje. Neem de pan van het vuur.
Schep de zijden tofu in een hoge mengbeker, voeg de chocolade toe en mix het mengsel glad met een staafmixer.
Neem de gebakken taartbodem uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen.
Vul de taart met het chocolademengsel.
Zeef wat cacaopoeder over de taart.
Zet de taart 30 minuten koel.