Ingrediënten voor 6 personen
- 1 blik jong groen jackfruit op water
- 1 witte ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 el plantaardige olie
- 1 el ahornsiroop
- 100 ml groentebouillon
- 0,5 tl tabasco
- 4 limoenen
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1,5 tl gerookt gerookt paprikapoeder
- 0,5 - 1 tl chilipoeder
- 0,5 tl zout
- verse koriander
- 12 krokante tacoschelpen
- guacamole en salsa om te serveren
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Auteurs: Henry Firth & Ian Theasby
- Uitgever: Harper Collins UK
- Titel: Bosh!
wrapper
Jackfruit taco's
Pan met deksel op mediumhoog vuur.
Laat het jackfruit uitlekken in een zeef of vergiet en dep de stukjes droog met een propere handdoek.
Snijd het fruit in repen van 5 mm en leg het opzij.
Pel en snijd de ui en look zeer fijn.
Verwarm de plantaardige olie in de pan.
Voeg de ui en look toe en roer met een houten lepel tot alles zacht en glazig is.
Roer er het jackfruit, de ahornsiroop, bouillon en tabasco door.
Snijd een limoen in twee en pers het sap van de ene helft uit in de pan, terwijl je de pitjes opvangt met je andere hand.
Roer alles goed door tot het jackfruit bedekt is met een mooi laagje saus.
Plaats een deksel op de pan, zet het vuur wat lager en laat alles 7 tot 10 minuten pruttelen, terwijl je af en toe roert, tot het jackfruit alle vloeistof opgenomen heeft.
Neem het deksel van de pan en strooi er de kruiden en het zout over.
Blijf roeren tot de jackfruitstukjes de kleur van de kruiden aangenomen hebben.
Schep het jackfruit over in een serveerschaal.
Snijd de overige limoenen in partjes en verwijder de blaadjes van de koriander door met je duim en wijsvinger van de onderkant van het takje naar de blaadjes toe te wrijven (de blaadjes zouden er zo makkelijk af moeten geraken). Bewaar de takjes voor een ander recept.
Serveer de tacoschelpen, het jackfruit, de guacamole, salsa, limoenpartjes en koriander op aparte schaaltjes en laat iedereen zijn eigen taco samenstellen.