Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote el kappertjes (uitgelekt)
- 1 middelgrote augurk (grofgehakt)
- 300 g jackfruit (uitgelekt)
- 3 el veganaise
- 3 el sojayoghurt Greek style (natuur)
- 1 el mosterd
- 2 el citroensap
- 1 el verse dille (grofgehakt)
- 1 el bladpeterselie (grofgehakt)
- 2 - 3 el salade du pêcheur (of een verkruimeld noriblad)
- 1 - 2 stengels bleekselder (in brunoise)
- 1/2 tl zeezout
- zwarte peper
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Sandra Geerts @sanskeuken
- Beelden & foodstyling: Toos Vergote: @toosplantbased
wrapper
Meng de kappertjes met de augurk en het jackfruit in de foodprocessor en puls kort tot een vlokkig mengsel. Schep het mengsel in een kom.
Meng de veganaise met de yoghurt, de mosterd, het citroensap en het zout en schep de saus door het mengsel. Roer er tot slot de dille, de peterselie en de bleekselderij door. Kruid met flink wat peper.
Serveer op knapperig brood, toast of met crackers.