Ingrediënten voor 10 personen
- 330 ml rode wijn
- 45 ml sojasaus
- 30 ml (olijf)olie
- kruidentuiltje (paar takjes tijm, paar takjes peterselie, laurierblad)
- 2 el Kruidenmix voor kip zonder zout
- 70 gr sjalotten (grof gesneden)
- 5 gr knoflook (grof gesneden)
- 5 gr zout
- 100 gr wortelen (grof gesneden)
- 100 gr preien (grof gesneden)
- 70 gr tomatenpuree (1 blikje)
- 20 gr tarwebloem
- 200 gr shiitakes (grof gehakt)
- olijfolie
- zwarte peper en zeezout
- peterselie (fijn gehakt)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Saus
- Bron: Dit gerecht werd ontwikkeld door Ann Veeckman voor EVA
- Foto's: Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
Fruit de sjalot op middelhoog vuur glazig in 1 el olie.
Verhoog het vuur, voeg de prei en wortel toe en laat even bakken.
Voeg tomatenpuree, knoflook en bloem toe en laat even doorwarmen.
Blus af met de rode wijn en sojasaus en breng aan de kook.
Voeg het kruidentuiltje toe en laat onder deksel zacht sudderen tot de saus voldoende is ingedikt (20 à 30 minuten). Roer regelmatig.
Bak ondertussen de shiitake op een hoog vuur in olie krokant.
Meng de shiitake onder de saus en laat nog 5 minuten doorwarmen.
Roer de gehakte peterselie door de saus en serveer.