Jamaicaanse boontjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g gekookte bonen
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 tl gedroogde tijm (of blaadjes van enkele takjes verse)
  • 5 - 6 tomaten vers of uit blik, in stukjes gesneden
  • 280 g kokosroom

Extra info

wrapper

Fruit de ui glazig in wat olie, roer er de tijm door, een snuf zout en chilipeper naar smaak.

Als je verse tomaten gebruikt, snijd ze dan in stukjes (ontvel ze eerst als de velletjes je storen). Gebruik je bliktomaten, laat ze dan uitlekken, bewaar het sap voor soep, en snijd ze in stukjes. Voeg de tomaten toe en de kokosroom. Laat alles enkele minuten garen.

Schep de bonen door de kokossaus en laat ze minstens 10 minuten sudderen, zodat de saus wat dikker wordt. Proef en stuur de smaken indien nodig bij met zout, chilipeper en eventueel wat citroen of limoen.

In het Jamaicaanse recept waarop ik me baseerde, worden de bonen samen met rijst gekookt. Ik vind het lekkerder om de rijst apart te koken, maar ik serveer rijst en bonen wel graag samen in één kom, schaal of pan.

Verticale tabs