Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de stoofpot:
- 1 grote of 2 kleine sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper fijngehakt
- kokosolie
- 300 g veggie filet- of kipstukjes
- 1 tl paprika's
- 1 tl chimichurri kruidenmix
- 1 tl piri piri kruidenmix
- 1 tl oregano
- 1 stukje gember geraspt
- 1 limoen (sap en zeste)
- 1 el sojasaus
- 200 g champignons in schijfjes
- 250 g wortelen in blokjes
- 200 g paprika's in blokjes
- 200 g tomaten in fijne blokjes
- 200 ml kokosmelk
- Afwerking:
- 350 g rijst gekookt
- 200 g zwarte bonen gespoeld en gekookt
- 1 handje koriander fijngehakt
- peper en zout
- 1 handje sugar snaps geblancheerd
- grove kokosschilfers geroosterd
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.
wrapper
Voor de stoofpot
Fruit de sjalotten, look, en rode peper in de verhitte kokosolie (op middelmatig vuur, om de look niet te verbranden). Roer goed.
Voeg de sojastukjes toe, en de paprikapoeder, chimichurri, piri piri, oregano en geraspte gember. Voeg ook de limoenzeste toe en blijf steeds roeren. Bak tot de sojastukjes een mooie kleur hebben.
Blus met het limoensap en de sojasaus.
Voeg de champignons, wortels en paprikablokjes toe. Overgiet met de kokosmelk, en laat het geheel sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Proef en kruid bij indien nodig.
Voeg de tomatenblokjes pas op het einde toe.
Afwerking
Serveer met rijst en de zwarte bonen.
Werk af met de verse kruiden, sugarsnaps en geroosterde grove kokosschilfers.
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.