Jamaicaanse stoofpot met basmatirijst en zwarte boontjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de stoofpot

Fruit de sjalotten, look, en rode peper in de verhitte kokosolie (op middelmatig vuur, om de look niet te verbranden). Roer goed.
Voeg de sojastukjes toe, en de paprikapoeder, chimichurri, piri piri, oregano en geraspte gember. Voeg ook de limoenzeste toe en blijf steeds roeren. Bak tot de sojastukjes een mooie kleur hebben.
Blus met het limoensap en de sojasaus.
Voeg de champignons, wortels en paprikablokjes toe. Overgiet met de kokosmelk, en laat het geheel sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Proef en kruid bij indien nodig.
Voeg de tomatenblokjes pas op het einde toe.

Afwerking

Serveer met rijst en de zwarte bonen.
Werk af met de verse kruiden, sugarsnaps en geroosterde grove kokosschilfers.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs