Ingrediënten voor 4 personen
- 160 g tofugehakt
- 100 g pistachenoten gemalen
- 50 g pistachenoten grof gehakt
- 100 g boekweitmeel
- 150 g courgettes grof geraspt
- 1 pepertje gesnipperd
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit het kookboek 'Vandaag Vegan' van Miki Duerinck & Kristin Leybaert. Foto: Heikki Verdurme
wrapper
Bereiding
Vermeng het gehakt met de pistache- noten, het boekweitmeel, de courgette, het pepertje en de knoflook.
Kruid met de specerijen en zout en kneed een tijd tot de ingrediënten aan elkaar kleven.
Vorm 16 balletjes van dit mengsel.
Verwarm wat olie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin.
Serveer de köfte met deze sesamsaus en rode bulgursalade.