Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g vastkokende aardappelen (geschild gewicht)
- 120 g wortels (geschild gewicht)
- 2 tenen look
- 30 ml ongezoete plantaardige melk (wij gebruiken havermelk)
- 5 el droge witte wijn
- 1 el neutrale olie (bijv. zonnebloem - of arachideolie)
- 6 el edelgistvlokken (te vinden in biowinkels)
- zout
- versgemalen zwarte peper
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Vegan Klassiekers. Grootmoeders nostalgische keuken the vegan way Auteurs: Lisa Wuyts en Eva Wuyts
wrapper
Bereiding
Breng een stoompan of kookpot met een bodem gezouten water aan de kook. Snijd de aardappels en wortels in gelijke blokjes en pel de look. Doe samen in de kookpot en stoom volledig gaar gedurende ongeveer 20 minuten op een matig vuur. De groenten mogen volledig zacht zijn. Giet het water af.
Doe de groenten terug in de kookpot en voeg alle andere ingrediënten toe. Mix tot een gladde dikke saus. Kruid af met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Serveer met sneden stokbrood, rauwe en/of geblancheerde groenten zoals wortelreepjes of bloemkool- en broccoliroosjes.