Kastanjecake met botercrème

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Maak eerst de cake.

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de koolzaadolie en kikkererwtensap en de helft van sojamelk toe aan het beslag. Het kikkererwtensap of aquafaba is het sap dat je in een bokaal kikkererwten vindt.

De andere helft van de sojamelk mix je samen met de kastanjepuree in een aparte kom tot je een glad mengsel hebt. Voeg dit mengsel bij de rest van het beslag, samen met de warme koffie. Roer tot alles goed gemengd is.

Giet het beslag in een bakvorm van 24 cm diameter en zet het in de oven. Bak het 45 minuten of tot wanneer je een tandenstoker in de cake kan steken en die er zonder deegresten uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Maak nu de botercrème.

Doe het kikkererwtensap in een kookpan en breng het aan de kook. Zet het vuur nu heel zacht en laat het 15 min zachtjes pruttelen. Voeg de suiker toe. Roer goed tot de suiker is opgelost. Laat 45 minuten afkoelen in de koelkast.

Doe het afgekoelde kikkererwtensap in een kom en klop het sap op. Net zoals je eiwitten zou opkloppen. Na enkele minuten krijg je een schuimige massa. Voeg dan de poedersuiker toe. Blijf verder opkloppen tot alles goed gemengd is. Doe de boter en de vanille-essence erbij. Blijf opkloppen tot je een mooie, gladde massa hebt.

Bestrijk de cake met de botercrème.

Verticale tabs