Ingrediënten voor 4 personen
- 4 vellen bladerdeeg (van 10 op 8 cm)
- 200 g voorgekookte kastanjes
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 2 el hazelnootolie
- 50 g zijden tofu
- 1 dl groentebouillon
- 1 el ketjap
- 4 el veganaise
- 2 el sojayoghurt (natuur)
- 1 tl garam masala
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Hapje
- Auteur: Philippe Van den Bulck
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stoof de sjalot glazig in de hazelnootolie. Voeg de kastanjes, de ketjap en de groentebouillon toe en laat alles 5 minuten koken. Mix het kastanjemengsel samen met de zijden tofu in een blender tot een romige crème. Breng op smaak met peper, zout en garam masala en laat afkoelen.
Doe de kastanjecrème in een spuitzak. Leg de vellen bladerdeeg open en spuit telkens een dikke cilinder van de kastanjevulling langs de langste kant. Rol het deeg op en sluit de uiteinden. Schik de rolletjes op een ovenschaal belegd met bakpapier en bestrooi lichtjes met garam masala.
Bak de rolletjes goudbruin in circa 10 tot 15 minuten.
Meng ondertussen alle ingrediënten samen voor de dipsaus.
Serveer de kastanjevingers warm of lauw met de dipsaus.