Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el neutrale olie
- 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zout
- 140 g koningsboleet
- 1 (glutenvrij) platbrood , voor erbij
- knoflooksaus , voor erbij
- 2 radijsjes , in zeer dunne plakjes, ter garnering
- verse kruiden , ter garnering
- Sriracha , voor erbij (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
- Bron: : Dit is een recept uit ‘Vegan Summer. Plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue’ van Milou van der Will. Good Cook B.V.
wrapper
Bereiding:
Maak een marinade door de neutrale olie met de ketoembar, het paprika-, chili-, uien- en komijnpoeder, de kaneel, de kurkuma en het zout te mengen.
Halveer de boleten en rijg ze aan spiesen. Smeer de zwammen in met de marinade.
Rooster de spiesen op een aluminium schaal op de barbecue tot ze mooi kleuren. Keer ze af en toe. Leg het platbrood ook even op de barbecue, om warm te worden.
Smeer het platbrood vorstelijk in met knoflooksaus.
Serveer met de kebabspiesen. Garneer de kebabs met de radijs, verse kruiden en geef er eventueel sriracha bij.
Nu ze de koningsboleet ook in de supermarkt verkopen, is het een stuk makkelijker om deze zwam te pakken te krijgen.