Ingrediënten voor 4 personen
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 wortel in dunne schijfjes
- 1 gele paprika in fijne reepjes
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 tl kerriepoeder
- maisgriesmeel optioneel
- 1 grote ajuinen fijngesnipperd
- 2 cm gember geraspt
- 1 rode paprika in fijne reepjes
- 1/2 zure appels in kleine blokjes
- 1 dl groentebouillon
- 1,5 dl kokosmelk
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Veggietalent uit Gent
wrapper
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een ruime pan of wok en stoof hierin de ui glazig.
Roer de knoflook en gember en de kerrie onder de ui en laat kort meestoven.
Voeg hierna de wortel en paprika's toe en laat ze 5 minuten meestoven.
Roer de appel en chilipoeder onder de groenten.
Blus de groenten met de groentebouillon en de kokosmelk, zet het deksel op de pan of wok en laat het stoofpotje op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is.
Bind eventueel overtollig vocht met maïzena en kruid af met peper en zout naar smaak.
Dit kerriestoofpotje is heerlijk met basmatirijst en eventueel wat gebakken tofureepjes.