Ingrediënten voor 8 personen
- Voor de cake:
- 150 g bloem
- 40 g ongezoet cacaopoeder
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 el maïzena
- 1/2 tl zout
- 250 ml sojamelk
- 100 g suiker
- 1 tl appelazijn of citroensap
- 3 el zonnebloemolie
- Voor de afwerking:
- 200 ml sojaslagroom
- 1 flinke el bloemsuiker
- 40 g zwarte chocolade
- 3 el gedroogde veenbessen
- 9 el zwarte chocoladeschilfers
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron:: Vandaag Vegan! 100% smaak, 100% plantaardig Auteurs: Miki Duerinck en Kristin Leybaert Fotografie: Heikki Verdurme Uitgeverij: Manteau
wrapper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vermeng de bloem met het cacaopoeder, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder, de maizena en het zout. Zeef dit mengsel.
Vermeng de sojamelk met de suiker, de appelazijn en de olie.
Roer het melkmengsel door het bloemmengsel en meng goed.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin.
Bak de cake ongeveer 35 minuten in de oven. Laat hem afkoelen.
Klop de room goed op.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Vermeng 1/3 van de opgeklopte room met de chocolade.
Vermeng de rest van de room met de bloemsuiker.
Snijd de cake horizontaal doormidden.
Bestrijk de onderste helft met de chocoladeroom. Strooi er 3 eetlepels chocoladeschilfers over.
Leg de bovenste helft erop en bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de witte room.
Strooi de rest van de chocoladeschilfers en gedroogde veenbessen op de bovenkant van de buche.