Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kg rijpe tomaten
- 2 rode ajuinen
- 1 el olijfolie
- 3 el balsamicoazijn
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl gemalen venkelzaadjes
- cayennepeper optioneel
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Saus
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: www.keetsmakelijk.nl
wrapper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten in kwarten en verwijder het harde gedeelte.
Hak de uien in grove stukken.
Doe alles in een groot bakblik samen met de olie, balsamico, peper en zout.
Schud alles door elkaar en schuif in de oven voor 30 minuten, laat roosteren.
Haal de tomaten uit de oven en hevel ze over naar een grote pan met dikke bodem.
Mix tot een gladde saus.
Voeg kaneel en gemalen venkelzaad erbij en eventueel een mespuntje cayennepeper.
Laat op een laag vuurtje rustig een uurtje pruttelen en indikken of tot de saus de juiste dikte heeft en kan doorgaan als ketchup.
Giet de ketchup over in een goed uitgekookte pot of fles.