Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kikkererwten
- 1/2 rode ajuinen (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook
- 5 zongedroogde tomaten (fijngehakt)
- 1 klein bosje platte peterselie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl korianderpoeder
- 3 el bloem
- 2 el olijfolie
- 2,5 dl ongezoete sojayoghurt
- verse munt
- citroensap (naar smaak)
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Recept: Uit de brochure Een boontje voor van EVA
wrapper
Bereiding
- Spoel de kikkererwten goed af. Doe ze in een grote mengkom samen met de ui, knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselie.
- Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, bloem en de olijfolie toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop van je staafmixer of gebruik een keukenmachine. Maal het mengsel niet te fijn, er mogen gerust nog wat stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
- Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verwarm wat olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
- Meng voor de yoghurtsaus alle resterende ingrediënten in een kommetje en serveer met de burgers.
Deze burgers zijn lekker bij een frisse couscoussalade.